Blog

Toplu email göndermek için devasa email listeleri toplayabilirsiniz. Binbir zahmetle bu adreslere emailler hazırlayıp gönderebilirsiniz. Belli bir oranda geri dönüş de elde edebilirsiniz. Ancak elde ettiğiniz başarı hem sınırlı hemde sürdürülebilir olmayacaktır. Bunun nedeni ise üye listenizin hedeflerinizle bağdaşmaması ve gönderileriniz ile ilgili bilginiz olmamasıdır.

Email martketing de başarı sağlamak kolay bir iş değildir. Doğru hedef seçmek, iyi planlama yapmak, sonuçları iyi analiz etmek gerekir. Bu uzun bir süreçtir, raporlardan aldığınız verileri doğru okuyarak ürün, hizmet ve içeriklerinizi bu doğrultuda geliştirmek zorundasınız. Her kampanyanız bir öncekinden daha başarılı olmalıdır. Test etmekten çekinmemelisiniz.

Tüketicilerin ilgi ve alışkanlıklarını araştırmak bunları istatistiki veriler haline getirip değerlendirmek kuşkusuz günümüz pazarlama başarılarının altında yatan en önemli argümanlardan biridir.

Peki bu kadar önemli olan bu istatistikleri nasıl elde edeceksiniz nasıl değerlendireceksiniz?

eSeMTiPi.com olarak email gönderilerinize sadece toplu mailing gönderi işi olarak değil bir kampanya yönetimi olarak bakıyoruz. Sistemimizde yapacağınız her gönderi bir kampanya şeklinde değerlendirilmektedir. Bir kampanya başlattığınızda ne kadar email gönderildi ne kadarı hedefe ulaşmadı, en çok hangi üyeleriniz ilgilendi, hangi linklere en çok tıklandı ve dolayısıyla kampanyanızda en çok dikkat çeken şeyin ne olduğu gibi konularda istatistiksel bilgileri alarak, değerlendirmeler yapmanızı sağlıyoruz.
Raporlama sistemi hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.

Elde edilen raporları nasıl değerlendirmelisiniz?

Gönderilerden elde edilen istatistikleri doğru değerlendirmek kampanyanın başarısı için hayati önemdedir. Zira bu bilgilere dikkat edilmeden ararda yapılan gönderilerde bir süre sonra okuma oranları düşer zamanla insanlar listenizden çıkmak isterler ve sonuç fiyasko olur. Kampanyalarda başarı elde edebilmek için üyelerinizle mümkün olduğu interaktif yani birebir ilişki kurmalısınız.

Peki binlerce kişiyle nasıl birebir ilişki kurabilirsiniz?

Birebir ilişkiden kastımız herkes ile tek tek yazışmak değil. Üyelerinizi mümkün olduğu kadar iyi tanıyabilmek için anketler yaparak onların kişisel ilgi alanlarını, ilgilendikleri ürünleri, doğum tarihleri gibi şahsi bilgileri edinmeniz gerekir. Sistemimiz bu tip anketler yaratmanıza olanak tanımaktadır.
Raporlardan aldığınız sonuçlara ve üyelerinizle ilgili topladığınız bu kritik bilgilere göre üyelerinizi farklı kategorilere ayırabilirsiniz. Daha sonra her kategoriye farklı kampanyalar düzenleyerek başarı şansınızı artırabilirsiniz.
Otomatik cevaplayıcılarda üyelerinize onlarla ilgilendiğiniz izlenimini doğurur. Sistemimizde istediğiniz kadar otomatik cevaplayıcı oluşturabilir ve her biri için otomatik bir email gönderisi ayarlayabilirsiniz.